sâmbătă, 28 iunie 2008

Pactul cu Diavolul ?!

La începutul anului, vă aduceam la cunoştinţă că eu şi colegul meu Emilian Şoldan, de la ziarul „Orizontul”, îl sprijinim în campania electorală pe independentul Dionisie Afloroaei şi nu pe social-democratul Dumitru Pantazi, liberalul Grigore Crăciunescu sau democrat-liberalul Leonard Rusu.
După o campanie deloc uşoară, la 1 iunie 2008 păşcănenii au decis ca independentul Dionisie Afloroaei să meargă mai întâi în Consiliul Local, reuşind să se claseze pe locul IV în cursa pentru Primăria Paşcani, cu un procent care a uimit întreaga clasă politică locală (14%).
Succesul lui Afloroaei se datorează lui, celor care l-au ajutat în campanie, dar mai ales cetăţenilor care l-au votat.Dionisie
Afloroaei a fost de departe cel mai bun candidat din aceste alegeri (cele mai bune afişe, cel mai bun program, cea mai bună carte de vizită, cea mai bună prestaţie în comunicarea cu oamenii), atuuri pe care alegătorii păşcăneni le-au observat şi au dorit să fie valorificate spre binele comunităţii.
Păşcănenii care l-au votat i-au acordat încrederea ca independent, şi nu ca reprezentant sau susţinător a unui partid politic. Acum, pentru el campania electorală s-a terminat. Nu mai este candidat, ci consilier local independent al păşcănenilor, şi nu al partidelor politice sau al grupurilor de interese.
Odată cu el, şi ziarul „Orizontul” a încetat campania electorală, revenind la a scrie despre problemele păşcănenilor.
Ziarul „Orizontul” nu se va implica în turul doi al acestei campanii electorale în nici un fel, din mai multe motive. Primul ar fi că ne dorim să fim consecvenţi ideii cu care am pornit la drum în programul „Schimbare şi Progres” al independentului Dionisie Afloroaei. Ne-am exprimat atunci un punct de vedere faţă de politicieni, inclusiv faţă de cei care acum au rămas să lupte pentru putere, deci nu putem spune acum altceva.

Continuare in Ziarul Orizontul

Un comentariu:

valery spunea...

un răspuns pentru cei ce se cred
"stăpâni" absoluţi...

Un eşafod pentru bogaţi

Să-mpodobim eşafodul
cu florile reginei, cele mai alese
s-aşternem covoare de scrisori
de la flămânzi şi orbi …
securile s-aştepte blând
pe albe mese
şi invitat în primul rând
un cor de corbi …

Să adunăm mulţimea renegată
la marea sărbătoare
veştile să umble triumfale
bătând la poartă „vinovată” …
Voi suflete uitate!
nemângâiaţii viselor fugare …

Veniţi cât mai aproape!

Şi martorii aleşi veţi fi
tăcerii răzvrătite
ce se-ascute -
de stânca greu urcată
şi-acea fărădelege
ce n-a fost judecată …

Se va însera curând!
şi corbii vor ieşi din rând
să ciugulească mâini pătate
… securile vor fi spălate
şi strânse-n mare grabă
şi mesele însângerate
în veghea lunii vor rămâne
poate
poate …

1 septembrie 2009